10% inspiratie en 90% transpiratie, of is het nu omgekeerd, anno 2019?

 Sabine Vanbiervliet, dinsdag 28 mei 2019

Ik ben grootgebracht met spreekwoorden! Het was één van mijn moeders favoriete opvoedingsmethodes om zowel mij als mijn broers met veelzeggende uitdrukkingen om de oren te slaan. Ze gebruikte ze te pas en te onpas, of het nu was om ons te motiveren, te straffen of te complimenteren.

In de aanmoedigende sfeer bediende ze zich graag van deze die je wel kent: Succes is 10% inspiratie en 90% transpiratie. Een hele duidelijke waarbij de 10% inspiratie voorafgaat aan de 90% transpiratie.

Alleen, de dag van vandaag is het behoorlijk moeilijk geworden om je aan die 10% inspiratie te houden, vind je niet?

Soms is die alomtegenwoordige inspiratie zo overweldigend en dominant aanwezig dat het moeilijk is om nog aan de transpiratie toe te komen! Je bent vast en zeker ook bekend met het fenomeen eventjes mijn instagram checken, dat filmpje op youtube zien, om dan ineens heel wat uren later weer tot de werkelijke wereld terug te keren.

Juist, ja, inperken is de boodschap maar ... kiezen is verliezen, toch?

Dus hoe kies je nu?

Ik heb daar een schemaatje voor! Een schema, Sabine, jij? Nee, t is waar, je kent me, geen excelachtige schema, Zover ben ik nog altijd niet ;).

:Mijn schema bestaat uit... EEN KLEERKAST

En in die kleerkast heb je drie grote onderdelen.

Creative Bizz

 

Hier vind je wie mij allemaal nspireert op creatief businessgebied. Dit zijn als het ware mijn basisstukken, die comfy jeans, dat waterdichte regenjasje, dat tijdloze zwarte kleedje, die heel gemakkelijke bruine botjes die bij alles passen en waarmee ik uren kan lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Onmisbaar dus.

Het spreekt voor zich ik kies voor mensen zijn die zelf creatief bezig zijn,allemaal walk-your-talkers dus, die dan ook uitstekend geplaatst zijn om de businesskant van de creatieve ondernemer te belichten.

Andy J. Miller

Ik luister vooral naar zijn podcast Creative Peptalk! Ik leerde hem kennen via zijn boek de peptalker waar hij in het voorwoord zijn vrouw Sophie bedankte als the one who peptalks the peptalker, smelt, smelt, ik was meteen verkocht! Hij dwaalt soms wat af maar hij is een ongelofelijke energie-gever en hij vertelt dingen over creativiteit die bij mij blijven hangen.

Alisa Burke

volg ik dan vooral op instagram, op haar blog en ik deed al een aantal online classes bij haar. Alisa staat in het leven, zoals ik er zelf in sta, met vallen en opstaan en babysteps vooruit. Haar manier van lesgeven leunt ook heel dicht aan bij hoe ik het zie, encouragerend en motiverend, stapsgewijs, no pressure.

Lisa Congdon

op Instagram maar ik las ook al een paar boeken van haar hand. Uit alle interviews die ik met haar hoorde, blijkt haar sterk maatschappelijk  engagement Ik hou dan ook ongelofelijk van haar werk die nooit zonder boodschap is.

Danny Gregory,

Is een van de oprichters van Sketchbookskool, en volg ik via diverse podcasts. Danny slaagt er altijd in het zwarte jekanhetnietwantjebentnietgoedgenoeg-beest in mijn hoofd weg te jagen.

Anouck Meier

Volg ik vooral op facebook en in haar blogs. Ietwat dichter bij huis, ook met Westvlaamse roots. Anouck is copywriter/content coach en ze is mijn venster op marketing. Ze maakt dat ik alle marketinggoeroes die op mijn facebookoverzicht telkens weer opduiken als niet uit te roeien onkruid, moeiteloos kan negeren. Ze heeft een uitgesproken visie over hedendaagse marketing maar overlaadt je ook met praktische tips en tricks om die toe te passen. Bovendien volgt en deelt ze de nieuwste trends op marketinggebied. En ze schrijft zo goed dat het ook nog eens entertainment is!

Ben ik het dan altijd eens met mijn peptalkers? Nee, bijlange niet, soms irriteren ze mij mateloos, soms denk ik : Seriously??? Soms heb ik er een overdosis van binnen, en blijf dat zwarte jurkje een seizoen in de kast!

Maar toch, ze triggeren mij wel altijd om na te denken over het onderwerp, om het van verschillende kanten te bekijken en dat is voor mij eigenlijk de barometer dat ze een waardevolle input leveren voor mij.

NICE WORK

Wat hangt er hier? Dat bloemenjurkje waar ik op slag verliefd op was, die prachtige sandaaltjes met die leuke sluiting, dat grappige T shirt waar ik maar geen afstand kan van nemen.

Dit gaat over werk waardoor mijn hart sneller slaat. Het is werk dat ik zelf ook zou willen maken, ware het niet dat het al gemaakt is door iemand anders natuurlijk. Kijken naar hun werk geeft me dan ook een creatieve boost.

Het zijn niet allemaal keramisten, ik kan ook geïnspireerd worden door een prachtige illustratie bijvoorbeeld.Dit is uitsluitend een instagramlijstje, een soort van verlekkerd prentjes kijken Deze staan er zeker op :Nikki Miles, Helen Dardik, Virgin Honey, Jamie Bennet, barruntando ceramics, Nathalie lete.

NICE SKILLS

Hier vind je de mooie stukken die je niet zo heel vaak draagt maar waar je zeker geen afstand van gaat doen: dat designerjasje uit de solden bijvoorbeeld en die lange rode jurk met perfecte snit.

Hun werk op zich, het is perfect maar het is niet daar waar ik niet warmer of kouder van wordt.Maar oh boy ze kunnen er wat van ,hun technieken, hun vaardigheden... adembenemend!

KeyWest Pottery

Dat is niet meer gewoon pottendraaien, wat die mens doet valt meer onder de categorie toveren.

Calder

Amper 16 jaar oud maar wat een talent. Zalig ook om te zien hoe hij experimenteert. met allerlei technieken.

Lucy Fagella

De queen of pottery, technisch enorm sterk!

Simon Leach

Youtube-filmpjes van Simon Leach brengen mij altijd terug bij de essentie, bij het waarom en het hoe van het pottenbakken. Mijn eerste (pottenbakkers)liefde, en die vergeet je nooit, toch?

Staat deze lijst nu in steen gegrift? Wel nee, integendeel, ik evolueer en mijn smaak evolueert mee. Maar al bij al ben ik toch een behoorlijk trouw beestje! En het is een beetje de regel zoals met de kleerkast waarin je het overzicht probeert te bewaren. Als je iets nieuws koopt, moet er iets ouds uit!

Mis ik dan niet veel? Goh, vast wel, maar weet je , het geeft me gewoon veel meer voldoening om die 10% inspiratie af te wisselen met die 90% transpiratie Of anders gezegd: Maken maakt gelukkiger dan kijken! Ook behoefte aan een portie transpiratie? Bekijk dan eens mijn workshopaanbod!

 


Dit was een blogje over: Inspiratie, keramiek, creativebizz

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*