5 songs die je creativeve sappen laten stromen!

 Sabine Vanbiervliet, dinsdag 20 november 2018

Je kent het misschien wel!

Vandaag gaat het gebeuren! Je gaat creatief zijn en eindelijk al die spullen die je al maanden of jaren verzameld hebt in die onderste lade van de kast gebruiken. Want je hebt zin om iets te maken, er is eindelijk ook tijd, het huis is min of meer opgeruimd, er staat spaghettisaus uit de diepvriezer te ontdooien, het regent buiten pijpenstelen en je kinderen zeuren al meer dan een maand over knutselen.

Dus je installeert je met je volledig arsenaal aan tekenspullen, boekjes, verf, schaar en lijm aan de keukentafel... Maar ho ho ho, het creatieve proces komt precies toch niet helemaal op gang.

Je zult het misschien niet geloven maar ook hier zijn er zulke dagen! Ondertussen ken ik wel al een paar trukjes om daar mee om te gaan.

Één daarvan is “de juiste” muziek! Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek ons gelukkiger en relaxter kan maken en de stress wat kan wegnemen .Muziek kan je in een bepaalde mood brengen! Misschien heb je je ook ooit puberaal verzwolgen in zelfmedelijden met liefdesverdrietnummers a la all by myself van Céline Dion. Dan weet je wat ik bedoel!             

Maar anders kan ook: Songs die je creatieve sappen doen stromen, dat bestaat voor mij! En voor jou?

Ter inspiratie alvast mijn vijf  favoriete songs om in een creatieve flow te komen :

1. Chan Chan van de Buena Vista Social Club

Dit nummer geeft mij het gevoel dat ik op een andere plaats ben, ik zit niet meer aan de keukentafel en er is geen vaatwasmachine die we nog dringend moeten legen, ik waan mij ergens in een zuiders land!

2. You can go your own way van Fleetwood Mac

Hoewel het nummer daar totaal niet over gaat, krijg ik hierbij het gevoel dat er geen juist of fout is, ik mag helemaal zelf kiezen welke weg ik insla! Ik bepaal mijn eigen regels! Hoe cool is dat niet?

 

3. Let’s hear it for the boy van Deniece Williams

Perfectionisme is a bitch, dat is voor mij de reminder van deze song : he may be no Romeo ... Als je je best doet, dan verdien je sowieso een applaus! Wees lief voor jezelf! (de videoclip is ook om vrolijk van te worden.)

 

4. Lift me up van Moby

Dit liedje geeft mij het gevoel dat ik mezelf kan overstijgen, dit wakkert echt mijn creatieve vibe aan, Deze song zet mijn zintuigen op scherp en houdt me gefocused en alert.

 

5.Love of the common people van Paul Young

Deze song maakt me altijd wat melancholisch (jeugdsentiment, ja zo oud ben ik al) en de lyrics bevestigen me dat er op zich niet veel nodig is om gelukkig te zijn. Gewoon gezellig aan de keukentafel knutselen, een theetje bij de hand, de kinderen rond me, een goei muziekje... het leven kan mooi zijn! Dat is het gevoel dat deze song me geeft.

 

Zit jij ook met een deuntje in je hoofd die je creativiteit aanwakkert, heb je een playlist die je helemaal naar “ the right creative place voert? Laat het me weten in de comments of op facebook. Ik laat me graag inspireren!


Dit was een blogje over: Creativiiteit

1 reactie(s)


Ann Teirlynck .dinsdag 20 november 2018
Ik werk het liefst vanaf met mantra’s muziek.... en Deva Premal is daar voor mij de perfecte zangeres voor. Door de mantramuziek geraak ik in een soort van trance waardoor ik niet meer hoef na te denken....


Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*