Creatieve uitdaging

 Sabine Vanbiervliet, dinsdag 5 juni 2012

  

Hartverwarmend zijn de vele mooie reacties die ik krijg op mijn Beaukaaltjes. Wildvreemde maar hele lieve en bijzonder milieubewuste mensen bellen aan met hun curver vol glazen potjes. De laatste weken zijn de barbecuestelletjes overal van onder het stof gehaald. En dat zorgde er voor dat zelfs de grootste carnivoor uit mijn vriendenkring, voor wie het hele mileubewustzijn in feite worst zal wezen, hier met zijn cabrio voor de deur stond om mij te plezieren met een ruime collectie lege Devos-Lemmens sauspotjes. Blijkbaar heb ik hem ergens toch een groen geweten geschopt! Terloops maakte hij de opmerking dat het wel jammer was dat ik nog geen keramieken flessenstoppers ontworpen had voor al die flessen rosé die ze soldaat  hadden gemaakt, dan zou het pas echt de moeite zijn. Ik kan er mij iets bij voorstellen. De Beaukaaltjes worden op beurzen en marktjes goed ontvangen en gretig aangekocht als gezellige ouderwetse snoeppot.  Natuurlijk ben ik daar ontzettend blij mee !

Maar ondertussen hebben wij hier thuis  zowaar een depot aan glazen potten staan. Dus besloot ik om maar eens op zoek te gaan naar andere gebruiksmogelijkheden...

Vandaar, tijd voor een creatieve uitdaging: gedurende deze warme en zonnige (wishful thinking !) examenmaand verklaar ik mij solidair met al die zwetende en zwoegende studenten en dus zal ik elke dag gedurende een tweetal weken gedisciplineerd een beaukaaltje met een andere invulling ontwerpen.                                                     

Pas op, verwacht hier geen prachtig afgewerkt stukje keramiek, het gaat om een miniboetseerschetsje, een beetje spielerei in klei. En,o ja, suggesties zijn altijd welkom voor als mijn inspiratie wat opgedroogd is!

Hier is numero uno: de nagellakbeaukaal. En nee, ik heb geen nagellakobsessie, gewoon 3 ijdele tienermeisjes in huis!


Dit was een blogje over: inspiratie, keramiek

3 reactie(s)


katrien houck .dinsdag 5 juni 2012
dag Sabine,
onlangs knipte ik een een zinnetje uit die toepasselijk is op mij als ik 's morgens opsta
nl: USELESS until I have my COFFEE!
mss een ideetje voor een "foffiebeaukaaltje?
vele groetjes en succes!
Katrien

sabine op dinsdag 5 juni 2012
Superideetje, Katrien ! Hier ook "useless" en min of meer op de automatische piloot handelend tot na 2 tasjes koffie !

Marjan .donderdag 7 juni 2012
Eentje voor de vleitige naaisters onder ons voor knoopjes of ritsen...

Eentje voor haarspeldjes of rekkers voor de kids.

Eentje voor ringen of halskettingen voor de dames.

Kruiden beau-kaaltjes...

Ik kijk al uit naar je volgende creaties :-)

xxx


Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*