Het zinnetje dat ik het allermeeste hoorde in 2018....

 Sabine Vanbiervliet, zondag 9 december 2018

 

Het zinnetje dat ik het allermeeste hoorde in 2018 is ongetwijfeld mama, waar is.... de choco,mijn turnzak, mijn brooddoos, mijn blauwe broek.. en zo kan ik nog uren doorgaan :) maar dat is niet helemaal wat ik wil zeggen.


Het zinnetje dat ik het allermeeste hoorde IN MIJN ATELIER in 2018 is :

 

Ik zou graag wat meer creatief bezig zijn MAAR …

 

en dan volgden heel wat praktische en andere bezwaren zoals geen tijd, geen babysit, twijfelen aan je creatieve talent, niet weten waar te beginnen..

 

Ondanks al de bezwaren blijft er bij iedereen toch die sluimerende goesting hangen om een stukje creativiteit in te bouwen in ons leven.

Waarom eigenlijk? Er zijn wel honderd redenen te bedenken.

-Omdat het zo fijn voelt om iets unieks en persoonlijks te maken.

-Om eventjes in het hier en het nu te vertoeven en tijd te nemen voor jezelf.

-Om je hoofd leeg te maken door weer eens bezig te zijn met je handen.

-Omdat het zoveel voldoening geeft om iets uit te proberen.

-Om gezellige, kwalitatieve, creatieve familytime te hebben met je kroost.

-Omdat je interieur meer eigenheid krijgt met zelfgemaakte kunst

-.....

Omdat ik het zelf zo leuk vind om creatief bezig te zijn en omdat ik het iedereen gun, en omdat ik altijd opensta voor een nieuwe uitdaging, creërde ik een nieuwe cursus: 

 

Play with the clay, do it today!

 

Het mooie is dat je voor deze workshop helemaal niet naar mijn atelier hoeft te komen,  Nee, je kiest zelf waar en wanneer je deze workshop volgt! De lessen kun je gewoon volgen op je Ipad of computer. Je kunt kleien aan de keukentafel, op je bureau tijdens je lunchpauze of samen met je kroost in je pyama op zondagochtend.

 

Maar.. ja, ik hoor het al , daar is hij weer, die beruchte MAAR die altijd graag de kop opsteekt als het over creativiteit gaat.

 

- Ja maar, ga ik dat wel kunnen zo zonder "echte" workshop?

Ja, want het is een echte workshop. Via stap voor stap video's leg ik je alle tricks en tools uit om tot een resultaat te komen. Bovendien krijg je een uitnodiging tot de online facebookgroep 'Play with the clay" waar je je werk kan uploaden en inspiratie kan vinden bij de andere creatieve deelnemers.

 

-Ja, maar ga ik wel de tijd en de goesting vinden om er aan te beginnen, zo op mijn uppie, ik ken mezelf al?

Ja, dat denk ik wel, al is het maar omdat je de lessen kunt volgen op je eigen tempo. Je plant ze gewoon in wanneer jij tijd hebt! En lukt het eens niet, dat is zeker geen ramp want je hebt onbeperkte toegang in tijd tot de workshop, dus al stel je het uit tot december 2030, dat kan! Maar dat is zeker niet de bedoeling hé! Daarom ga ik je elke week motiveren met een dosis creatieve peptalk! Dus je staat er niet alleen voor!

 

- Ja, maar heb ik veel materiaal nodig, hoeveel gaat mij dat nog extra kosten?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik absoluut geen fan ben van fancy kunstmateriaal. Ik geef je dan ook een volledige lijst van alle benodigdheden met duurdere en goedkopere en soms ook gratis alternatieven en ik geef je meteen ook een aantal online en offline adresjes waar je de spullen kan kopen.

 

-Ja, maar, klei, dat moet toch gebakken worden op kweetniethoeveel graden, Sabine?

Of dat heb je ons toch altijd wijsgemaakt? Ja, de klei die ik in het atelier gebruik is inderdaad bakklei, en die moet je dus bakken, dan wordt het keramiek. Maar in deze workshop gaan we geen vaatwasbestendig servies maken hé. We gaan boetseren! En er zijn heel wat waardevolle alternatieven op de markt voor bakklei zoals zelfdrogende klei, klei die je kan afbakken in de keukenoven, zachte fimo, zoutdeeg. We overlopen ze stuk voor stuk. Wil je toch met bakklei aan de slag? Ik geef je ook wat adressen waar je tegen betaling kan laten bakken!

 

-Goh, ik weet het toch niet hoor! Zo'n online-dinges, is dat wel iets voor mij?

Zeg, denk je dat ik geen schrik heb misschien? Zo met mijn kop en stem op een scherm, da's behoorlijk confronterend hoor :). Maar aan de andere kant, ik geef nu al zo'n 17 jaar workshops, ik doe niets liever, en ik ga het net zo aanpakken als in real life; Veel tips, veel techniek, veel inspiratie maar ook veel ruimte voor jouw eigenheid, voor jouw stijl, voor jouw smaak en voor jouw tempo. Het is mijn bedoeling om net zoas in mijn atelierworkshops jouw creatief vuurtje aan te wakkeren en jouw creatieve plezier te vergroten! Geen druk, veel mogelijkheden!

 

Heb je nog andere bezwaren, deel ze dan zeker in de comments! Ik antwoord er zo snel mogelijk op!

 

En zie je het helemaal zitten om samen met mij in dit nieuwe, spannende, inspirerende en ook wel een beetje zotte avontuur te stappen?

Hier kan je nog eens de workshop bekijken en inschrijven kan per mail: sabineskleiatelier@gmail.com.  Je kunt ook een cadeaubon verkrijgen van deze workshop!

 

 

 

 


 


Dit was een blogje over: online kleiworkshop, boetseren, boetseren met kinderen, klei, workshop klei

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*