Iedereen is creatief!

 Sabien Vanbiervliet, maandag 31 augustus 2015

In die paar jaar dat Het Pottenatelier bestaat, hoorde ik al zo'n honderd varianten op het volgende zinnetje: Ik zou wel eens zo'n workshop willen proberen maar... ik heb 2 linkerhanden, dat zal bij mij waarschijnlijk mislukken, je moet niet teveel van mij verwachten, ik ben niet creatief!

“Zever, gezever” zegt het Frankie Loosveldstemmetje dan stilletjes in mijn hoofd.

Om te beginnen, denk ik dat we onszelf schromelijk tekort doen als we zeggen dat we niet creatief zijn. Creativiteit is veel ruimer dan kunst en ziet er anders uit voor iedereen. Sommigen onder ons zijn geboren organisators, anderen zijn excellente koks, nog anderen hebben de gave om een oplossing te vinden voor andermans problemen. Misschien maak jij wel de meest praktische excelsheet ever? Het verlangen om iets nieuws te creëeren, leeft in elk van ons!

Voor kinderen is creatieve vrijheid een vanzelfsprekend iets.

Ik ga ons huis tekenen, ik bouw een prachtige stad in lego, delen ze ons mee en meteen beginnen ze er aan! Wij, volwassenen, zouden al bij voorbaat lamgeslagen zijn bij het idee een huis te moeten tekenen of een stad te moeten bouwen, denkend aan de juiste proporties, het perspectief en het waarheidsgetrouwe beeld van onze tekening of ons bouwwerk. Op die manier belemmeren we onszelf vaak in onze mogelijkheden. Creativiteit is een manier om “dit spelen” nog even vast te houden, hoe oud je ook bent.

Daarom : neem eens de tijd en de vrijheid om creatief bezig te zijn, op wat voor manier dan ook.

Sta jezelf toe om te experimenteren, maak je geen zorgen over het resultaat! Geniet van het creatieve pad en neem mee wat je leerde onderweg ! En wil je eens een kleiworkshop proberen, aarzel dan niet langer ;-)

 


Dit was een blogje over: creativiteit

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*