één kopje koffie !

 Sabine Vanbiervliet, zaterdag 3 maart 2012

                       
Koffiedrinken : het is echt wel een deel van ons leven. ’s Morgens bij het opstaan langzaam wakker worden met een heerlijk kopje koffie, bijkletsen met een vriendin bij een lekker kopje koffie.,’ een straffe koffie ‘s middags na een dipje,  een vlugge koffie tijdens de pauze met collega’s, een grote kan koffie op zondagse feestjes…

Zeg daarom nooit zomaar koffietas tegen een koffietas. Je hebt ze echt  in alle maten en gewichten.

Drinken uit mijn zelfgemaakte kopje, dat was voor mij één van de hoofdredenen om met  pottendraaien te beginnen.  De allereerste keer dat ik uit mijn eigen baksel dronk,(lees : eerste voorzichtige poging tot een koffietas, maar het zag er meer uit als een klomp loodzware geglazuurde klei met een gat erin) was ik dan ook apetrots !

Toen ik mij toelegde op het maken en verkopen van gebruikskeramiek, heb ik ontdekt dat mijn klanten heel goed weten wat ze willen en vooral wat ze niet willen. Vaak hebben ze echt wel een  uitgesproken persoonlijke voorkeur voor een  bepaalde soort koffiekop.

Sommigen houden van fragiele kopjes met een fijne rand, anderen geven de voorkeur aan een stevige beker. Er zijn er voor wie het niet uitmaakt zolang er maar een oor aan hangt.  Iemand vertelde me eens dat ze een hekel had aan koffiekopjes waar de  koffie heel lang warm in bleef.

Dun is de mode, ook in de wereld van keramiek. Design koffiekopjes moeten vooral over een flinterdun randje en een gestroomlijnd model beschikken. Niet echt mijn cup of tea !  Een tegenhanger van die beweging is Piet Hein Eek  met zijn servies DIK. Heel mooi vind ik dat !

Een ander hele leuke link vind ik deze : http://cunicode.com/one-coffee-cup-a-day/, waarop je koffiekop inspiratie in overvloed vindt.

Ikzelf vind het juist heerlijk om mijn handen te warmen aan mijn  rondbuikige robuuste koffiemok  zonder oor. Een onderbordje hoeft voor mij niet echt, het lijkt wel of ik meer mors met zo’ n  sous-tasse.

Onlangs vertrouwde iemand me toe dat ze voor elk soort humeur een andere koffietas nam.  Maar dan moet je wel al over een uitgebreide collectie kopjes beschikken.  De keramiek business zou wel groeien en bloeien, moest iedereen er zo over denken :-)

Maar het lijkt me wel wat :  Hoe voel ik me vandaag ? Heel vrolijk,  het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten,  ik kies voor mijn lentetasje met bloemetjes.

En waar ligt jullie voorkeur ? Kiezen jullie voor een sierlijke mok, een eenvoudige beker, een flinterdun porseleinen kopje of een stevige koffietas ? Moet er een oor aan of liever zonder ? En dat bordje , hoort dat er echt bij ?

Inspireer mij en deel jullie koffierituelen . Wie weet, misschien maak ik wel jouw ideale koffietas !


Dit was een blogje over: inspiratie, keramiek

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*