Teveel fantasie?

 Sabine Vanbiervliet, woensdag 6 maart 2013

Uw kind heeft te veel fantasie! Een zin die mijn moeder vroeger steevast te horen kreeg op oudercontacten. Zuchtend gaf ze de leerkrachten overschot van gelijk op deze opmerking en samen bespraken ze dan één of andere tactiek om mij van mijn overvloed aan fantasie af te helpen. Niet dat het wat uithaalde. Het jaar daarop  was “het probleem” nog steeds niet opgelost.

Zelf heb ik er niet zo’n last van. Never a dull moment in een hoofd als het mijne, denk ik dan maar.

Heerlijk vind ik het, om de grijze werkelijkheid wat in te kleuren. De norse altijd zwijgende buschauffeur was in een vorig leven vast een beroemde vuurspuwer in een of ander circus. Daarbij heeft hij zijn tong serieus verbrand. Nu vult die mens noodgedwongen z’n dagen met het rondrijden van weerbarstige pubers en gehaaste bejaarden. Een mens zou van minder zo'n zuurpruim worden.

En weet je, het oude gebochelde vrouwtje uit de supermarkt, ja die met sterk behaarde onderkin, die ontzettend traag schuifelt achter haar winkelkarretje en zonder blikken of blozen 36 blikjes kattevoer in haar karretje laadt. Zonder twijfel is het mensje veel mobieler op haar bezem waar ze straks gezwind op springt om op tijd te zijn voor haar afspraak in de heksenkring.

Geef toe, het leven wordt gewoon een stuk leuker als je overal verhalen bij bedenkt.

Daarom deze nieuwe keramiekhuisjes. Kijk eens goed, in het wilde woud van lenteplantjes heeft er zich een heus kabouterdorp gevestigd. Zie je dat huisje met het blauwe dakje? Daar woont de opruimkabouter. ’s Nachts als heel het huis in het donker is gehuld en de bewoners in een diepe slaap zijn verzonken, dan glijdt hij muisstil naar beneden langs de grote groene stengel van de plant...

Ik kan het niet helpen, mijn hoofd draait alweer overuren.


Dit was een blogje over: creativiteit, collectie, inspiratie

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*