woensdag kleidag : scheepswrak

 Sabine Vanbiervliet, woensdag 5 februari 2014

Dit is er ééntje voor echte zeepiraten en stoere zeemeerminnen: we bouwen een scheepswrak. Vaar je mee op de golven van je fantasie? Ik help je even op weg! 

Vorm met je handen een soort  huisjesvorm

Hol die uit, dit kan met je handen of met een mirette

Maak een worst van klei en bevestig die aan de onderkant  en aan een zijkant van je bootje. Goed vastmaken zodat er  geen naadjes te zien zijn. Dit is de kiel. Nu kun je de boot makkelijk schuin leggen.

Daarna maak je met een stokje de boot ruw aan de binnenkant en aan de buitenkant, het hout is wat kapot want hij ligt immers al een hele tijd in het water.

Nu vullen we de binnenkant van de boot. Een schatkist hoort er zeker bij! Maak een rechthoekje van klei, dit doe je door telkens met een zijde op de tafel te kloppen, daarna maak je een inkeping met een stokje daar waar de schatkist opengaat, tenslotte plak je in het midden verticaal een miniworstje, met de punt van een potllood prik je een slotje.

Een schedel ligt er ook in het scheepswrak, een ovaal bolletje waarin je met de achterkant van een potlood oogholtes en een mond prikt. Eventueel kun je er ook wat ribben aan vastplakken. Dit zijn fijne worstjes.

Uiteraard ligt er ook een zwaard in (met behulp van platgedrukte worstjes)

Een anker wordt gemaakt van fijne worstjes, eentje met een krul en eentje wat scherp aan de uiteinden.

Een heleboel zeewier, gemaakt met de knoflookpers.

Aan de buitenkant van de boot vinden we een anker, geboetseerd met behulp van worstjes.

Ook een ketting mag niet ontbreken.

Ons scheepswrak is een leuke woning voor zeedieren. Uit klei die we platrollen met de deegrol boetseren we allerlei vissen. De schubben worden gevormd door kleine platgedrukte bolletjes.

Er woont ook een octopus aan boord.

Tot slot kun je er ook nog een stukje sinaasappelnetje in leggen, zodat het lijkt op een vissersnet.

Natuurlijk kun je er nog heel wat bij boetseren. Wat dacht je van een krab of een zeemeermin, een zeil, of misschien maak je er wel een vikingboot van met drakenkop? Laat je verbeelding de vrije loop, er is een zee van mogelijkheden! 


Dit was een blogje over: creativiteit

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*